Nelaug hjemmesides red. frasier seg ethvert ansvar for innholdet på eksterne hjemmesider.

website design software

Kontakt: info@nelaug.no

Over: Nelaug stasjon en kald vinterkveld         Under: Kart over Nelaug og Nelaugvannet.

Nelaug er ei lita bygd som ligger ved vakre Nidelva og Nelaugvannet i Åmli  kommune, og har vokst seg til oppover lia bak jernbanestasjonen med  samme navn. Her bor og trives ca 150 mennesker med smått og stort.
Svinger du av riksvei 415 til Åmli og tar inn på riksvei 412 til Nelaug, kjører du 5 kilometer med skog på begge sider av veien. Rundt svingen åpner terrenget seg plutselig, og su ser bygda som ligger i skråningen under  deg ned mot elva. Kjører du nedover bakken, får du skolen på venstre  side, og litt lenger ned ser du butikken.
Ja, vi har dagligvarebutikk også her, og det regner vi som et stort pluss. Her har vi også postkontor og Norsk Tipping. Vi deltar i Grasrotandelen, det betyr at hver gang det spilles går fem prosent av det som det spilles for til laget eller organisasjonen som er valgt som grasrotmottaker. Nelaug Vel som  mottaker har vedtatt at det de mottar skal komme butikken til gode.
Rett nedenfor butikken ender riksveien på parkeringsplassen ved  jernbanestasjonen. Tar du til høyre kan du kjøre en smal vei langs  jernbaneskinnene og forbi demningen. Der vil du finne den idylliske  badestranden med parkeringsplass.
Nelaugvannet er et flott fiskevann på 10 km2 og med en omkrets på 68 kilometer. Vannet egner seg godt for padling og båtturer, og har flere fine øyer man kan dra ut til. Hvorfor ikke ta med sovepose og telt og overnatte på en av dem?
En del av den tidligere skolen fungerer som grendehus og kan lånes til forskjellige anledninger som for eksempel fødselsdager, konfirmasjoner, bryllup og fester av alle slag.

[Nelaug] [Bygda vår] [Fritid] [Jernbanen] [Lag og foreninger] [Ledige tomter] [Our village] [Unser Dorf] [Lenker] [Næringsbygg]